Golfbane: Stengt - Driving Range: Stengt

Klubbens historie

KLUBBENS HISTORIE
Borregaard Golfklubb ble stiftet 17.juni 1927.  Fra den spede begynnelse i 1927 da Borregaard Ind. Ltd bevilget de første tusen kroner til drensrør til den nye golfbanen på Opsund i Sarpsborg har veien vært lang og utfordrende. Store innsatser gjennom alle disse årene fra medlemmer, tillitsvalgte og ansatte har gitt oss en særegen bane som vi er stolte av. Rent majestetisk plassert er den hvilende mot Glommas bredder.

19 mål fairway grøftet, pløyd og tilsådd. Arealet var tilstrekkelig til 4 hull. 16. juni 1929 var offisiell åpning av den de nye fem hullene og en ni hulls bane var et faktum. Klubben fikk sin første pro i 1983 da George Beal ble ansatt. Stephen Newey hadde ansvaret for klubben året etter før klubbens kjære venn Fraser Mudie tilbrakte tiden fra 1986 til 2006 ytterst på Opsund. I 1999 innførte daværende formann Kjell Tveter et barneprosjekt for å øke veksten blandt ungdommen i klubben. Årsavgiften ble satt til 10 kroner for barn opptil 12 år. Økningen blandt unge medlemmer ble da et faktum.

I sentrum står vårt klubbhus som var innflyttingsklar i 1994. Gjennom alle år har Borregaard Golfklubb vært en høyst levende klubb, som har fostret mange gode spillere. Yngve Eriksen sikret Borregaard Golfklubb sin første NM tittel og kongepokal i 1970. Klubben har fostret Europatour spillere som Per Haugsrud, Øyvind Rojahn og Cecilie Lungreen.